Šiam pyragui galite naudoti ir džiovintas slyvas, o patiekti jį su vaniliniu padažu.

Gaminimo eiga

Pagaminkite tešlą. Miltus persijokite į dubenį į kalnelį ir jo viduryje padarykite nedidelę įdubą. Į įdubą įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Apibarstykite cukrumi.

Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant miltų. Rankomis greitai užminkykite tešlą ir suteikite jai rutulio formą. Suvyniokite tešlos rutulį į skaidrią polietileno plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą.

30x40 cm dydžio kepimo skardą sutepkite riebalais. Apibarstykite miltais darbinį paviršių ir iškočiokite ant jo tešlą. Tešlos lakštas turėtų būti truputį didesnis nei kepimo skarda. Perkelkite tešlą į kepimo skardą ir suformuokite kraštelius. Dugną keliose vietose pabadykite šakute, kad kepant tešla nesutrūkinėtų.

Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę. Varškę sumaišykite su cukrumi, žiupsneliu druskos, krakmolu, grietinėle, tarkuota citrinos žievele ir kiaušinių tryniais.

Gautą varškės masę iškrėskite ant tešlos ir išlyginkite. Po to tvarkingomis eilėmis ant varškės įdaro nupjautąja puse į viršų išdėliokite slyvų puseles. Tarp slyvų išdėliokite supjaustytas figas. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes. Prieš patiekiant iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite avietėmis. Taip pat pyragą galite patiekti ir su plakta grietinėle.