Gaminimo eiga

Ryžius praplaukite tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą, užliekite šiltu vandeniu taip, kad vanduo juos visai apsemtų.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, mėsą maždaug 3x3 cm gabalėliais, morkas - storais ilgais šiaudeliais, lašinius - nedideliais kubeliais.

Nulupkite viršutinį česnako sluoksnį, bet skiltelių neišardykite.

Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus ir įkaitinkite kone iki virimo. Sudėkite pusę lašinių ir kepkite, kol gausis spirgai. Išimkite spiegus - juos galėsite sunaudoti kitiems patiekalams.

Dabar į aliejų dėkite avienos kaulą ir palaukite, kol taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite. Į puodą berkite svogūnus, juos kepkite, kol taps rusvi, tuomet dėkite ten mėsą, kepkite septynias-dešimt minučių, nuolat maišant.

Sumažinkite ugnį, ant mėsos dėkite morkas ir likusius lašinius. Nemaišykite. Kaitinkite apie keturias minutes, paskui viską atsargiai išmaišykite. Suberkite raugerškio uogas, pusę kumino kiekio, kaitinkite dar dešimt minučių. Įpilkite į puodą pusantro litro vandens, pasūdykite, dėkite čili pipirus ir dvi česnako galvutes. Troškinkite uždengus apie valandą ant mažiausios ugnies.

Nuo ryžių nupilkite vandenį, kurio jie nesugėrė, sudėkite ryžius į puodą ir išmaišykite. Padažas turi ryžius padengti per du pirštus, jei jo mažai, reikia įpilti šiek tiek verdančio vandens. Suberkite likusį kuminą. Palaukite, kol plovas užvirs, tuomet sumažinkite ugnį iki minimumo. Kai tik ryžiai sugers didžiąją dalį vandens, švelniai kilstelkite juos nuo dugno ir į vidurį įkiškite likusią česnako galvutę. Nepermaišykite. Gaminkite, kol visiškai neliks skysčio.

Po to išjunkite ugnį, ryžius sukraukite į vieną vietą, neliečiant mėsos ir daržovių, uždenkite tinkančia pagal dydį lėkšte, iš viršaus - rankšluosčiu ir tik paskui dangčiu. Palikite penkiolikai-dvidešimčiai minučių.

Atidenkite, ištraukite pipirą ir česnaką ir patiekite karštą su papločiais ir salotomis iš šviežių pomidorų, raudonųjų svogūnų ir juodų maltų pipirų.