Ingredientai
Gaminimo eiga
Iškočiokite tešlą į stačiakampį lakštą, ištepkite jį sviestu.
Pasigaminkite įdarą. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite. Didesnę dalį aguročio supjaustykite labai smulkiais griežinėliais ir atidėkite. Likusią aguročio dalį ir kitą agurotį supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, paskui – ketvirtadaliais ir apkepkite svieste. Pabaigoje suberkite česnako gabalėlius, pasūdykite.
Išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, suberkite fetos sūrį, išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite muskato riešutą, smulkintus bazilikus ir petražoles, įberkite pipirų. Sumaišykite šią masę su keptais aguročiais.
Uždėkite įdarą ant tešlos, ant viršaus išdėliokite aguročių griežinėlius. Užvyniokite tešlos kraštus, patepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 30 – 40 min.
Kai pyrago kraštai paskrus, o įdaras sutirštės, ištraukite pyragą iš orkaitės, palikite pravėsti, supjaustykite ir patiekite.