Ingredientai
Gaminimo eiga
Veršienos kumpį perpjaukite horizontaliai, kad gautumėte didelį pailgą blyną. Mėsą truputį pamuškite, kad būtų minkštesnė. Apibarstykite druska ir pipirais.
Džiovintus baravykus užplikykite verdančiu vandeniu ir pavirkite 15 min.
Kiaušinį išvirkite ir smulkiai supjaustykite.
Morkas ir pievagrybius supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Suberkite išvirtus susmulkintus baravykus ir duonos kubelius. Pakepinkite. Paskui suberkite petražoles ir druską. Nukelkite nuo ugnies. Kai mišinys pravės, suberkite kapotą kiaušinį, išmaišykite.
Ant išmuštos mėsos tolygiu sluoksniu išdėkite paruoštą įdarą, susukite stipriai į vyniotinį ir suriškite su siūlu. Tada vyniotinį apkepkite svieste, kol gražiai parus.
Vyniotinį suvyniokite į dvigubą foliją ir šaukite į įkaitintą iki 200 C orkaitę. Kepkite valandą, paskui foliją praplėškite ir leiskite kepsniui gražiai apskrusti.
Iš kepimo metu išbėgusio sultinio ir grybų nuoviro padarykite padažą.
Pakaitinkite 50 g sviesto, pakepinkite jame 2 šaukštus miltų. tada supilkite grybų nuovirą bei mėsos sultis ir greitai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Ant mažos ugnies padažą dar pakaitinkite, pagardinkite šaukštu ar dviem grietinės bei druska ir pipirais.