Ingredientai
Antis
1 vnt.
Sviestas
50 g
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Baltas saldus vynas
1 stiklinė
Sultinys
1 stiklinė
Apelsinai
3 vnt.
Krakmolas
1 šaukštas
Cukraus pudra
1 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Nuvalytos daržovės stambiai sutarkuojamos ir apkepinamos svieste kartu su išdarinėta nepjaustyta antimi.
2. Po to ji dedama į keptuvą, užpilama vynu ir kepama orkaitėje, kol išgaruoja vynas.
3. Tada supilamas sultinys, pasūdoma ir kepama, kol antis suminkštėja.
4. Baigiant kepti, antis užbarstoma miltiniu cukrumi ir paskrudinama.