Ingredientai
Upėtakiai
400 g
Vytinto kumpio
100 g
Špinatai
20 g
Druskos, pipirų
5 g
Bulvių
200 g
Česnako
2 skiltelė
Rozmarinai
10 g
Obuolių
1 vnt.
Sausas baltasis vynas
500 ml
Porcijos: 4
Grilyje kepta upėtakio filė gardinta parmos kumpu patiekiama kartu su grill buvyte ir obuolių bei baltojo vyno padažu. Labai lengvai pagaminamas tačiau turintis nepamirštamą skonį patiekalas, kuris nustebins kiekvieną grill patiekalų mėgėją.
Gaminimo eiga
Upėtakis išskrodžiamas, išimami kauliai, nulupama oda. Pabarstoma druska ir pipirais. Paruošta filė apsukama pjaustytu Parmos kumpiu.
Kepama grilyje apie 7 minutes, kol gražiai apskrus.
Obuoliai perpjaunami pusiau, nusėklinami ir kepami grilyje, kol suminkštėja. Baltas vynas verdamas kol netenka maždaug 70% tūrio. Į nuvirtą vyną dedami obuoliai ir troškinami apie 5 minutes. Sutrinama elektriniu trintuvu ir pertrinama per nedidelį sietelį.
Mėlynąsias bulves subadome mediniu iešmeliu. Į gautas skylutes prikišame šalto rūkymo šoninės, apšlakstome trinto česnako, rozmarino ir druskos mišiniu. Kepame grilyje kol suminkštės ir gražiai apskrus.