Ingredientai
Ruginiai miltai
300 g
Migdolų
100 g
Sviestas
200 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Kiaušiniai
1 vnt.
Citrinos
1 vnt.
Cinamono
1 šaukštelis
Rudasis cukrus
75 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite maltus migdolus, sudėkite atšaldymą smulkiai sukapotą sviestą.
Kiaušinius suplakite su tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, baltymu ir cinamonu. Plakinį supilkite į miltus ir kapokite plačiu peiliu, kol susidarys trupiniai. Tada tešlą greitai suminkykite į vientisą masę ir padėkite į šaldytuvą valandai.
Atšalusią tešlą iškočiokite lakštą ir supjaustykite norima forma. Sausainius sudėkite į kepimo skardą, apibarstykite cukrumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje maždaug 25 minutes.