Ingredientai
Grietinės
2 stiklinė
Kiaušiniai
2 vnt.
Sviestas
50 g
Cukraus pudra
225 g
Vanilinio cukraus
1 pakelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 žiupsnelis
Miltų
500 g
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Į dubenį supilkite atšaldytą grietinę, miltinį cukrų, trynius, sviestą, vanilinį cukrų, miltus ir išminkykite.
Užminkytą tešlą iškočiokite 1 cm storio ir įklokite į paruoštą skardą. Prieš kepant tešlą aptepkite obuoliene arba apdėkite obuolių skiltelėmis.
Paviršių papuoškite tos pačios tešlos pynutėmis, kurias būtinai reikia aptepti kiaušiniu.
Kepkite karštoje orkaitėje 25-35 minutes (kol tešla atšoks nuo skardos kraštų).