Ingredientai
Persimonų tyrė
700 g
Cukraus
1 stiklinė
Kiaušiniai
5 vnt.
Želatinos
20 g
Vandens
180 ml
Anyžiaus žvaigždžių
6 vnt.
Citrinos rūgštis
1 žiupsnelis
Labai smulkiai kapotų mėtų lapelių
2 šakelė
Persimonų tyrė
5 skiltelė
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Želatiną pamerkite šaltame vandenyje – palaukite, kol išbrinks. Tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje – minutei joje pamerkite žvaigždinius anyžius.
Vieną persimoną puošybai atsidėkite į šoną. Likusius vaisius supjaustykite gabalėliais, užpilkite vandeniu ir virkite apie 10-12 minučių. Tada persimonus pertrinkite per sietelį, pagardinkite cukrumi, sudėkite kiaušinių baltymus ir citrinos rūgštį.
Plakite, kol masė pradės priminti putėsius. Tada pro truputį į masę pilkite želatiną – vis plakdamos. Gautą putėsių masę padalinkite į stiklo taures ir padėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekiant, persimonų putėsius papuoškite persimonų skiltelėmis ir žalios mėtos lapeliais.