Ingredientai
Kvietiniai miltai
200 g
Grikių miltai
25 g
Džiovintos figos
120 g
Jautienos kumpis
70 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Alaus (šviesaus)
6 šaukštas
Žemės riešutų aliejus
4 šaukštas
Kapotų svogūno laiškų
2 šakelė
Kepimo milteliai
1 pakelis
Sviestas
1 gabaliukas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
Jautienos kumpį supjaustykite plonais šiaudeliais, apkepkite keptuvėje, kol gabalėliai pasidarys traškūs. Apibarstykite pipirais.
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, kol masė taps dvigubai didesnė. Toliau plakdami supilkite žemės riešutų aliejų ir alų, Suberkite persijotus miltus, mieles, tada sudėkite jautienos šiaudelius, smulkiai supjaustytas figas, smulkintus svogūnų laiškus. Išmaišykite.
Supilkite tešlą į sviestu išteptą stačiakampę formą. Kepkite orkaitėje 50 min. Keksas turi būti gelsvai auksinės spalvos. Palikite 10 min. pravėsti, paskui išimkite iš kepimo formos.