Gaminimo eiga

Midijas perplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite 100 ml vandens, kaitinkite kol atsivers.

Aštuonkojus apvirkite 5 min. 100 ml vedančiame vandenyje.

Midijas ir aštuonkojus sudėkite į dubenį.

Į vandenį nuo midijų ir aštuonkojų įpilkite dar vandens, kad būtų 1,2 l vandens.

Pusę alyvuogių aliejaus pakaitinkite puode, jame 2 min. apkepkite kuskusą, nuolat maišydami. Supilkite praskiestą jūros gėrybių nuovirą ir pakaitinkite 10 min. ant nekaitrios viryklės.

Nuplautus pomidorus perpjaukite į keturias dalis. Kelias midijų kriaukleles atidėkite papuošimui, iš kitų išimkite moliuskus.

Likusį alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, supilkite į dubenį, suberkite prieskonius, įberkite druskos, pipirų, petražoles, supilkite viską į puodą. Išmaišykite, sudėkite jūros gėrybes, pomidorus. Patiekite.