Ingredientai
Biskvito
3 vnt.
Juodoji arbata
1 stiklinė
Grietinėlės likeris
2 šaukštas
Kefyro
1 l
Grietinės
200 g
Cukraus
1 stiklinė
Vanilinio cukraus
1 šaukštas
Želatinos
3 šaukštas
Braškės
2 stiklinė
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Pirktinį biskvitą padalinti į tris dalis ir sudėti į sudedamą torto formą. Sulaistymui imama stiklinė stiprios ir labai saldžios arbatos, pagal skonį įlašinama citrinos sulčių, 1-2 šaukštai kokio nors likerio ar konjako, viskas gerai sumaišoma. Gautu skysčiu palaistomas biskvitas. Ant viršaus dedamos braškės ir viskas užpilama kefyriniu kremu. Toliau dedamas kitas biskvitas ir procesas kartojamas.
Kremui želatiną reikia užpilti puse stiklinės šalto vandens ir palikti 30-40 min. Po to ant mažos ugnies užvirti nuolat maišant ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Kefyrą, grietinę, cukrų ir vanilinį kremą sumaišyti gan dideliame inde ir plakti 5-6 min. Toliau plakant lėtai supilti želatiną. Plakti dar 4-5 min.
Padėti šaltai 3 valandoms.