Ingredientai
Vynuogių
200 g
Vynuogių
200 g
Meliono
400 g
Kedro riešutai
30 g
Figos
2 vnt.
Kapotų svogūno laiškų
1 šaukštas
Citrinų sultys
2 šaukštas
Alyvuogių aliejus
4 šaukštas
Porcijos: 6
Pikantiško skonio tikrai vasariškos salotos.
Gaminimo eiga
Vynuoges nuplaukite, supjaustykite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Melioną perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, nupjaukite žievę. Meliono minkštimą ir sūrį supjaustykite juostelėmis.
Išgliaudytus riešutus apkepinkite keptuvėje be riebalų. Džiovintas figas perpjaukite pusiau, šaukšteliu išimkite minkštimą ir lengvai sutrinkite. Sumaišykite su garstyčiomis, svogūnų laiškais, citrinos sultimis, druska, juodaisiais pipirais ir aliejumi.
Viską išmaišykite su paruoštu padažu ir palikite 10 min. pastovėti.