Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite.

Gaminimo eiga

* Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams.


* Daržoves supjaustome arba stambiai sutarkuojame. Česnaką sutriname. Viską sumaišome. Į masę supilame jogurtą, kefyrą ir pagardiname druska bei pipirais.

*Jei atrodo per tiršta – įpilame mineralinio vandens. Šaltibarščius padedame į šaldytuvą ir laikome vieną valandą.