Ingredientai
Jogurtas
300 ml
Kefyro
250 ml
Ridikėliai
150 g
Agurkai
300 g
Lapinės salotos
50 g
Česnako
3 skiltelė
Porcijos: 3
Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite.
Gaminimo eiga
* Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams.
* Daržoves supjaustome arba stambiai sutarkuojame. Česnaką sutriname. Viską sumaišome. Į masę supilame jogurtą, kefyrą ir pagardiname druska bei pipirais.
*Jei atrodo per tiršta – įpilame mineralinio vandens. Šaltibarščius padedame į šaldytuvą ir laikome vieną valandą.