Ingredientai
Gaminimo eiga
Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, cukrų ir mieles. Padėkite kelioms minutėms. Tada suberkite miltus, druską, ištirpintą sviestą ir labai gerai išminkykite, kol tešla taps vienalytė ir nebelips prie rankų. Uždenkite ir padėkite šiltai 30 iki 45 minučių.
Įdarui sardines išimkite iš skardinės ir sukrėskite į keptuvę. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kario miltelius, išmaišykite ir troškinkite apie 10-15 minučių, kol beveik visas skystis išgaruos, suberkite petražoles. Išmaišykite ir troškinkite dar pora minučių. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Pakilusią tešlą padalinkite į maždaug 25 gabaliukus.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite kiekvieną gabaliuko iki delno dydžio blyno.
Ant jo dėkite po šaukštelį žuvų įdaro ir susukite į ritinėlį. Pagaminkite taip visus pyragėlius.
Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi iki virimo ir kepkite pyragėlius, apversdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, apie 5 minutes.
Kiaurasamčiu išgriebkite pyragėlius ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.