Ingredientai
Gaminimo eiga
Apvalios formos išardomą kepimo indą lengvai ištepame riebalais, apibarstome maltais migdolais.
Datules apie 20 min. išmirkome karštame vandenyje.
Išmirkusias datules nusausiname ir sumalame kartu su makadamijos riešutais iki vientisos masės.
Mase išklojame indo dugną.
Agaro miltelius įberiame į vandenį, palaikome 5 min., kad išbrinktų.
Puodą su agaro milteliais dedame ant viryklės ir maišydami užviriname, sumažinę ugnį leidžiame 3-4 min. pavirti. Nuimame nuo viryklės.
Persikus sumalame, prieš tai nulupę odelę.
Į gautą persikų košelę įpilame agaro miltelių masę ir intensyviai pamaišome. Gautą mišinį supilame ant riešutų ir datulių masės.
Likusį persiką supjaustome dailiomis plonomis riekelėmis ir papuošiame tortą. Ant viršaus užbarstome žiupsnelį maltų riešutų.
Prieš skanaujant, laikome tortą šaldytuve mažiausiai 2 val., kol sustings.
Skanaus linki recepto autorė – Rūta A.