Ingredientai
Gaminimo eiga
* Ši užtepėlė vertinga, nes pagal 100 g produkto avokado yra: - net 15 g mums reikalingų nesočiųjų riebalinių rūgščių 15 g riebalų: 110 mg Omega 3 ir 1689 mg Omega 6. - 20 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN) folio rūgšties - 17 proc. RPN vitamino C. - 14 proc. RPN kalio, - 9 proc. vario.
* Nulupame, išimame kaulą ir supjaustome avokadą. Nuplikome pomidorą ir nulupame odelę. Išspaudžiame citrinos sulčių ir suberiame prieskonius. Visas sudėtines dalis sutriname iki vienalytės masės. Paįvairinimui galima kartu sugrūsti ypatingai smulkiai sukapoto vidutinio svogūno ketvirtį. Galima pagardinti smulkiai kapotais šviežiais (ar šaldytais) krapais.
Patarimai:
* Avokadus pirkite tik tamsiai žalios ar baklažano spalvos, gruoblėtu paviršiumi. Tokie turi daugiausia vertingų medžiagų ir yra skaniausi.
Recepto autorė – Virginija.