Iš šviežių aguročių galima pagaminti daugybę patiekalų. Juos galima kepti, įdaryti, troškinti, sutarkuoti į keksus, į blynelius, gaminti piurė, o ją dėti į blynelius ar duoną... Pirkdami aguročius, rinkitės nedidelius, sunkius, su blizgančia žieve ir ryškia kotelio žyme.

Gaminimo eiga

Stambia trintuve sutarkuokite šviežius aguročius, įberkite druskos. Smulkia trintuve sutarkuokite vienos citrinos žievelę.

Smulkiai supjaustykite česnako skilteles ir žalumynus.

Sutrupinkite sūrį.

Nusunkite aguročius ir sumaišykite visus komponentus.

Įdėkite išplaktus kiaušinius, miltus, įberkite šiek tiek druskos, pipirų.

Kepkite alyvuogių aliejaus ir sviesto mišinyje uždengę keptuvę dangčiu. Į stalą patiekite su jogurtu, sumaišytu su žalumynais.