Ingredientai
Obuoli
3 vnt.
Cinamono
2 šaukštas
Džiovinto imbiero milteliai
1 šaukštas
Muskato riešutai
1.5 šaukštelis
Gvazdikėliai
1.5 šaukštelis
Džiovinto imbiero milteliai
2.5 šaukštelis
Cinamono
2 šaukštelis
Kardamonas
1 šaukštelis
Malti kvapieji pipirai
1 šaukštelis
Gvazdikėliai
1 šaukštelis
Muskato riešutai
1 šaukštelis
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 45 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nulupkite obuolius, išimkite sėkleles, supjaustykite obuolį apvaliais griežinėliais. Sudėliokite griežinėlius į kepimo skardą.
Dubenėlyje sumaišykite vieną ar kitą prieskonių mišinį. Apibarstykite juo obuolių griežinėlius.
Džiovinkite obuolių traškučius pusantros valandos. Išimkite iš
orkaitės, atsargiai mentele apverskite obuolių griežinėlius ir apiberkite prieskonių mišiniu. Paskui džiovinkite dar valandą.
Jei obuolių griežinėliai po valandos nepakankamai traškūs, išjunkite orkaitę ir palikite skardą orkaitėje, kol ji atvės.