Gaminimo eiga

1. Grybus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.

2. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir taip pat pakepinkite.

3. Dubenyje sumaišykite grybus su svogūnais, sudėkite išmirkytą ir nuspaustą baltą duoną, įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir pipirus (ar kitus mėgstamus prieskonius) ir gerai išmaišykite.

4. Iš gautos masės formuokite kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

5. Valgykite su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis.

6. Kotletukus galite kepti ir iš džiovintų arba sūdytų bei šaldytų grybų. Tuomet juos reikės atitinkamai paruošti.

7. Džiovintus grybus pirmiausia reikia išmirkyti. Užpilkite juos verdančiu vandeniu ir palaikykite 2-3 val. Tuomet pavirkite 30 min, nukoškite (sultinio neišpilkite, galėsite panaudoti padažui arba sriubai) ir sumalkite. Toliau darykite kaip nurodyta recepte.

8. Sūdytus grybus, jeigu reikia, pamirkykite, kad nebūtų per sūrūs, truputį pavirkite, nusunkite ir sumalkite. Toliau pagal receptą.

9. Šaldytus grybus (jeigu jie buvo virti) atšilusius užteks sumalti ir iškart daryti kotletus. Jeigu prieš užšaldant grybai buvo tik truputį apvirti, pavirkite juos ilgiau.