Ingredientai
Grikių miltai
300 g
Fermentinis sūris
100 g
Mėgstamo kumpio
100 g
Kiaušiniai
4 vnt.
Sviestas
50 g
Alaus (šviesaus)
200 ml
Vandens
200 ml
Porcijos: 4
Garsūs prancūziški blyneliai iš grikių miltų.
Gaminimo eiga
Gerai išplakti kiaušinį, įberti druskos, įpilti vandens, obuolių sidro arba alaus, supilti grikių miltus ir užmaišyti skystą tešlą. Blynus kepti specialioje keptuvėje nenaudojant riebalų.
Apvertus blyną, vieną pusę patepti sviestu, kad nebūtų sausas. Tada ant blyno išleisti kiaušinį, dėti juostelėmis pjaustyto kumpio ir pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
Sūriui išsilydžius, medine mentele perkelti blyną į lėkštę. Skanu su įvairiomis gaiviomis daržovių salotomis.
Galima kepti ir saldžius grikių blynus. Tada patepama sviestu, pašlakstoma citrinos sultimis ir užbarstoma cukrumi.