Gaminimo eiga

1. Paruoškite sūrymą: 600 ml vandens sumaišykite su 60 g druskos. Išdarinėkite silkes ir pusvalandį palaikykite jas sūryme.

2. Nuvarvinkite silkes ir pakepkite keptuvėje su sviestu ir alyvuogių aliejumi, pabarstykite žuvies prieskonių mišinio. Pasilikite sviestą ir aliejų, kuriame kepėte – paskui galėsite užpilti ant žuvies kaip padažą.

3. Silkes patiekite su krapų ir česnakų laiškų salotomis, raudonaisiais ikrais ir lydytu sviestu.

4. Paruoškite krapų ir česnakų laiškų salotas: supjaustykite česnakų laiškus 4–5 cm juostelėmis, nuskabykite krapų lapelius nuo kotelių ir viską sumaišykite. Įberkite druskos, įpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Nuskuskite burokėlį, supjaustykite plonais griežinėliais ir įmaišykite į salotas. Patiekite kartu su silkėmis ir ikrais.