Ingredientai
Spagečiai
250 g
Alyvų aliejus
2 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštas
Česnako
2 skiltelė
Ančiuvių
70 g
Vyšniniai pomidoriukai
250 g
Kaparėliai
3 šaukštas
Juodosios alyvuogės
40 g
Citrinų sultys
1 šaukštas
Parmezano sūris
20 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Įpilkite šiek tiek aliejaus į pasūdytą vandenį, apvirkite makaronus ir nusausinkite.
Nulupkite česnaką, susmulkinkite ančiuvių filė, o pomidorus supjaustykite per pusę.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje, įdėkite smulkintus česnakus ir kaparėlius, taip pat riekelėmis pjaustytas alyvuoges, ančiuvius ir viską pakepkite kelias minutes.
Sudėkite pomidorų puseles, įpilkite citrinų sultis ir kepkite dar kelias minutes.
Tada sumaišykite spagečius su padažus ir pagardinkite prieskonių mišiniu bei druska.
Patiekite papuošę su parmezano drožlėmis ir smulkintu šviežiu baziliku.