Ingredientai
Sausainių
12 vnt.
Šokoladinis kremas
100 g
Kiaušinių tryniai
8 vnt.
Cukraus
135 g
Varškė
800 g
Vanilinis pudingas
2 pakelis
Romo esencija
0.5 šaukštelis
Vanilinio cukraus
2 šaukštelis
Razinos
1 stiklinė
Cukraus
2 šaukštas
Kiaušinių baltymai
8 vnt.
Porcijos: 8
Lengvai bei greitai iškepamas varškės pyragas, tinkantis ir namiškiams,ir nelauktiems svečiams. Pyragas skaniausias kitą dieną – skonis tada būna visiškai kitoks.
Gaminimo eiga
Išklokite sausainiais pyrago formos dugną (gerai būtų keturkampė forma).
Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi.
Sudėkite varškę bei romo esenciją ir su vaniliniu cukrumi sumaišytą vanilinį pudingą.
Galiausiai sudėkite miltuose apvoliotas (kad nesuliptų) razinas.
Sausainius patepkite šokoladiniu kremu. Užpilkite varškės masę.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Viršų paruoškite šitaip: plakite kiaušinių baltymus su cukrumi iki standžių putų, kol cukrus ištirps, ir užpilkite ant pyrago.
Dar kepkite 7-8 minutes, kol baltymai lengvai paruduos.