Ingredientai
Kiaušiniai
4 vnt.
Putpelių kiaušiniai
16 vnt.
Špinatai
200 g
Burokėliai (marinuoti)
500 g
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Graikiniai riešutai
2 šaukštas
Jogurtas
200 g
Majonezo
200 g
Vusterio padažas
0.5 šaukštelis
Česnako
2 skiltelė
Porcijos: 4
Putpelių kiaušiniuose ypač daug omega 3 riebalų rūgščių, tačiau ir vištų kiaušiniai labai maistingi ir puikiai tinka salotoms. Špinatus galite keisti gražgarstėmis
ar kitų salotų lapais, tačiau tada salotos praras nemažai maistinės vertės.
Gaminimo eiga
Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis ir dėkite į šaldytuvą pastovėti.
Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite
skiltelėmis.
Plonais griežinėliais supjaustykite burokėlius, sutarkuokite
nuluptas morkas.
Špinatus sumaišykite su 50 ml padažo ir dėkite į lėkštę.
Ant viršaus uždėkite kiaušinių skilteles, burokėlius, morkas ir susmulkintus riešutus.
Užpilkite likusį padažą.