Ingredientai
Gaminimo eiga
Užvirkite vandenį ir suberkite migdolus. Virkite juos ant stiprios ugnies apie 50 sekundžių, bet ne ilgiau kaip 60 sekundžių. Jei virsite ilgiau, migdolai suminkštės.
Kiaurasamčiu išgriebkite migdolus į dubenį ar rėtį.
Perplaukite juos šaltu vandeniu.
Migdolus gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Migdolų luobelės lengvai nusimaus pirštais spustelėjus už riešuto galo.
Leiskite migdolams pilnai išdžiūti ir tik tuomet juos smulkinkite.
Originalus marcipanų receptas
Migdolus be luobelių sumalkite kavamale iki stambių miltų.
Įpilkite rožių vandens ir migdolų esencijos ir gerai išminkykite.
Įpilkite medaus ir gerai išmaišykite.
Laikykite šaldytuve.
Antras marcipanų receptas
Migdolus be luobelių sumalkite kavamale iki stambių miltų ir sumaišykite su cukraus pudra.
Įpilkite rožių vandens ir vanilės esencijos. Gerai išmaišykite.
Įpilkite šiek tiek paplakto kiaušinio baltymą ir gerai išminkykite.
Laikykite šaldytuve.
PATARIMAS: jei marcipanų masė per skysta ar minkšta dar pridėkite sumaltų migdolų.