Ingredientai
Varškė
400 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Manų kruopos
2 šaukštas
Cukraus
1 šaukštelis
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Porcijos: 4
Vienas iš populiariausių varškės patiekalų – varškės apkepas su manų kruopomis. Jį paruošti taip paprasta ir lengva, kad užtruksite mažiau nei 10 minučių. Patiekite varškės apkepą su vaisiais, grietine ar uogiene.
Gaminimo eiga
* Pertrintą varškę sudėkite į indą. Suberkite manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite.
* Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius iki vientisos purios masės.
* Kiaušinius supilkite į varškės ir manų masę.
* Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite varškės masę.
* Kepkite 40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
* Patiekite varškės apkepą su vaisiais ir grietine ar uogiene.
Skanaus.
Receptu dalijasi skaitytoja Irena.