Ingredientai
Sausainių
3 pakelis
Grietinės
400 g
Obuolių sultys
0.5 stiklinė
Cukraus pudra
3 šaukštas
Obuolienė
0.5 stiklinė
Cukraus pudra
1 stiklinė
Kakavos milteliai
3 šaukštas
Vandens
3 pcs
Sviestas
1 šaukštas
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Porcijos: 10
Įvairiomis progomis arba tiesiog kaip malonią staigmeną galima pasigaminti sausainių pyragą, kuris visada patiks ir dideliems, ir mažiems.
Gaminimo eiga
Pirmam sluoksniui 1 pakelį sausainių išmirkyti drungnose obuolių sultyse ir iškloti formą.
Grietinę išplakti su cukraus pudra.
Ant viršaus užtepti 150 g grietinės. Toliau ant viršaus sudėti kitą sluoksnį obuolių sultyse išmirkytų sausainių.
Užtepti obuolių tyre, sumaišyta su grietine (100 g). Ant viršaus sudėti trečią sluoksnį obuolių sultyse išmirkytų sausainių ir užpilti likusia grietine.
Glaistui sumaišyti puode cukraus pudrą, kakavos miltelius, vandenį ir sviestą. Pakaitinti, nuolat maišant, iki virimo. Nukaisti ir suberti vanilinį cukrų. Maišinį kiek ataušinti ir užpilti ant pyrago.
Įdėti pyragą į šaldytuvą bent 2 valandoms arba nakčiai.
Papuošti marmeladiniais saldainiais.