Ingredientai
Vandens
200 ml
Mielės
25 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Miltų
500 g
Aliejaus
2 šaukštas
Pomidorų padažo
200 g
Česnako
1 skiltelė
Cukraus
0.5 šaukštelis
Mocarelos sūris
150 g
Vyšniniai pomidoriukai
100 g
Juodosios alyvuogės
100 g
Parmezano sūris
2 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu. Pridėkite druskos, miltų ir sumaišykite.
2. Supilkite aliejų, suminkykite vientisą tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kad iškiltų.
3. Tešlą dėkite ant miltais apibarstyto stalo, šiek tiek paminkykite ir padalykite į 16 mažų rutuliukų.
4. Iškočiokite 10 cm skersmens paplotėlius, juos sudėkite ant kepimo skardos.
5. Sumaišykite kečupą, susmulkintą česnako skiltelę, cukrų ir pipirus.
6. Šiuo mišiniu aptepkite paplotėlius.
7. Apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
8. Uždėkite pusiau perpjautus vyšninius pomidorus, paprikos griežinėlius ir alyvuoges.
9. Apibarstykite likusia mocarela ir parmezanu.
10. Kepkite maždaug 225 ºC temperatūros orkaitėje 10 minučių.
11. Papuoškite šviežiais bazilikais.
Skanaus.