Porcijos: 2

Cezario salotų niekada nebus gana. Tiesą pasakius, jų sunku persivalgyti. Cezario salotų paslaptis – ypatingasis padažas.

Gaminimo eiga

1. Česnaką sutrinkite ir užpilkite aliejumi. Palikite kelioms minutėms.

2. Baltą duoną ar batoną supjaustykite kubeliais (prancūzišką batoną galite pjaustyti riekelėmis), apšlakstykite česnakiniu aliejumi ir paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

3. Vištienos filė supjaustykite, apiberkite druska ir pipirais. Kepkite svieste kol iškeps ir gražiai apskrus.

4. Pomidorus perpjaukite pusiau.

5. Salotas nuplaukite ir nusausinkite. supjaustykite ir apšlakstykite česnakiniu aliejumi. Išmaišykite.

6. Vieną kiaušinį išvirkite kietai, kitą minkštai.

7. Kietai virtą kiaušinį supjaustykite.

8. Kietąjį sūrį stambiai sutarkuokite arba labai plonai supjaustykite.

9. Minkštai virtą kiaušinį dėkite į dubenį kartu su Vorčesterio padažu, garstyčiomis, citrinų sultimis ir česnakiniu aliejumi. Viską sumalkite.

10. Salotas sumaišykite su kiaušiniu, vištiena, skrebučiais, pomidorais ir sūriu. Užpilkite paruošto padažo ant Cezario salotų.