Ingredientai
Bulvių
3 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Susmulkinto šviežio kopūsto
0.5 vnt.
Sultinys
1.5 l
Lauro lapai
3 vnt.
Kvapieji pipirai
4 vnt.
Porcijos: 6
Gana paprastai paruošiama šviežių kopūstų sriuba – ne veltui yra daugelio mėgiama. Švelnaus skonio, gardi ir neapsunkinanti sriuba. Patiekite šviežių kopūstų sriubą apibėrę krapais.
Gaminimo eiga
1. Į puodą suberkite smulkiai pjaustytas morkas, bulves ir užpilkite daržovių ar vištienos sultiniu.
2. Įmeskite stambiai pjaustytos karštai rūkytos šoninės ir užvirkite.
3. Įdėkite lauro lapų ir kvapiųjų pipirų.
4. Į puodą suberkite gana smulkiai pjaustytą kopūstą ir virkite apie 30 minučių.
5. Jei trūksta, įberkite druskos. Galite pagardinti krapais.
6. Patiekite su grietine. Skanaus!