Ingredientai
Bulviniai virtinukai, itališkai gnocchi, – labai skanus patiekalas. Kviečiame jus išbandyti su pievagrybių padažu. Patiekiant bulvinius virtinukus apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.
Gaminimo eiga
* Išvirkite bulves su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir sugrūskite.
* Į gerai sutrintas bulves įberkite miltų, krakmolo, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
* Ant miltais pabarstyto stalo voliokite piršto storio ritinėlius ir supjaustykite 2 cm gabalėliais.
* Bulvinukus virkite stipriai pasūdytame vandenyje (dėkite į jau verdantį vandenį) su trupučiu aliejaus apie 3 minutes.
* Padažui pievagrybius nuvalykite, supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintą sviestą. Užbarstykite druskos, pipirų. Po 5 minučių kepimo, įpilkite grietinėlės ir išmaišykite.
* Suberkite išvirtus bulvinukus ir išmaišykite.
* Patiekiant apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu, tarkuotais muskato riešutais ir bazilikais.