Ingredientai
Kiaulienos sprandinė
500 g
Malti džiūvėsėliai
4 šaukštas
Kiaušiniai
2 vnt.
Pjaustyti pomidorai
3 vnt.
Bazilikai (žali)
1 šaukštelis
Česnako
1 skiltelė
Fermentinis sūris
60 g
Porcijos: 4
Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.
Gaminimo eiga
* Kiaulienos sprandinę supjaustykite kepsniukais ir juos išmuškite.
* Pabarstykite pipirais, druska, apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose ir lengvai plaktame kiaušinyje.
* Dėkite kepti į įkaitintą aliejų keptuvėje ir apkepkite iš abiejų pusių.
* Pomidorus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su bazilikais,išspaustu česnaku. Fermentinį sūrį sutarkuokite.
* Ant iškeptų šnicelių dėkite šaukštą pomidorų, išlyginkite ir užbarstykite sūrio.
* Šnicelius dėkite kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5-7 minutes, kol išsilydys sūris.
* Patiekite su bulvytėmis, makaronais, šviežiomis daržovėmis.