Mėgstantiems aštriau – charčio sriuba. Tiršta, kvapni, joje netrūksta skonių. Charčio sriubą virsite apie 1 valnadą 40 minučių.

Gaminimo eiga

1. Mėsą supjaustykite ir sudėkite į 3 litrus vandens. Suberkite pipirus, šaukštelį druskos, lauro lapus. Virkite apie 1 valandą.

2. Mėsą išgriebkite, o sultinį nukoškite.

3. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite ir kepkite kartu su smulkinta jautiena ir išspaustais česnakais aliejuje apie 5-8 minutes.

4. Išimkite sėklytes ir supjaustykite saldžiąją papriką.

5. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite. Smulkiai supjaustykite.

6. Į puodą sudėkite keptus svogūnus su jautiena, paprikas ir pomidorus.

7. Užpilkite sultinio, įberkite druskos, smulkintas kalendras ir petražoles. Įdėkite pomidorų tyrės, džiovintas aitriąsias paprikas ir virkite apie 20 minučių.

8. Suberkite ryžius ir virkite dar 15 minučių.

9. Paragaukite, jei trūksta, įberkite į charčio sriubą dar druskos, pipirų.

Skanaus!