Ingredientai
Makaronai
400 g
„Iki“ pieniškos dešrelės
6 vnt.
Lydytas sūrelis
100 g
Fermentinis sūris
100 g
Grietinės
150 g
Porcijos: 6
Šių makaronų su sūriu patiekalo paslaptis – sluoksniavimas. Sūris, grietinėlė yra tie ingredientai, kurie patiekalui suteiks tąsumo ir aksominio švelnumo. Makaronus su sūriu kepkite orkaitėje apie 25 minutes.
Gaminimo eiga
* Makaronus išvirkite ir sumaišykite su lydytu sūreliu.
* Pieniškas dešreles smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su makaronais.
* Pusę makaronų sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą ir apibarstykite fermentiniu sūriu. Sukrėskite likusius makaronus, išlyginkite, kiek paspauskite ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
* Užpilkite ant makaronų su sūriu grietinėlės ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.