Ingredientai
Sviestas
100 g
Baltasis šokoladas
200 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Cukraus
50 g
Cukraus
2 šaukštelis
Klevų ar kito sirupo
3 šaukštas
Šafrano
1 pakelis
Žaliosios citrinos
2 šaukštelis
Miltų
150 g
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C laipsnių. Ištepkite kepimo formą (22 cm) riebalais.
Ištirpinkite sviestą, sudėkite šokoladą ir išmaišykite.
Suplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
Supilkite sirupą, šafraną, tarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir druską.
Sumaišykite šokolado mišinį su išplaktu sviestu ir sudėkite miltus.
Kruopščiai išmaišykite. Supilkite tešlą į formą.
Kepkite orkaitėje 20–25 minutes.
Pyragas turi būti iš vidaus truputį drėgnas, kai iškeps.
Patiekite kartu su bruknių kremu.