Kokia spalvinga ir soti ta šiupininė sriuba. Joje rasi visko: ir mėsos, ir bulvių, ir kruopų. Norintys rūgštesnio šiupininės sriubos skonio, nepamirškite įpjaustyti alyvuogių.

Gaminimo eiga

1. Pupeles, žirnius ir perlines kruopas užpilkite karštu vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti.

2. Į puodą supilkite 1,5 litro vandens, suberkite kruopas, žirnius ir pupeles, sudėkite gabaliukais supjaustytą ir aliejuje apkeptą kiaulieną.

3. Virkite 20 minučių ir suberkite pjaustytas bulves. Įmeskite lauro lapų, suberkite prieskonius.

4. Virkite ant mažos ugnies apie 30-40 minučių, įdėkite pomidorų pastos.

5. Jei norite rūgštesnio poskonio, baigiant virti įmeskite kelias alyvuoges.