Ingredientai
Cukraus
150 g
Sviestas
150 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Aguonos
200 g
Miltų
200 g
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Grietinės
500 g
Kondensuotas pienas
150 g
Vanilinio cukraus
2 šaukštelis
Želatinos
10 g
Apelsinų sultys
3 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Pyrago ruošimas: sviestą suplakite su cukrumi. Po vieną sudėkite visus kiaušinius. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei aguonomis ir sudėkite į bendrą masę. Maišykite, kol masė pasidarys vientisa. Paimkite 26 cm skersmens kepimo formą, patepkite su sviestu ir supilkite tešlą. Įdėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Po iškepimo atvėsinkite.
2. Kremo ruošimas: želatiną pagal pakuotės nurodymus užmerkite apelsinų sultyse ir ištirpinkite. Grietinę išplakite su virtu kondensuotu pienu. Įpilkite ištirpintą želatiną. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
3. Patiekimas: kremu pertepkite pusiau perpjautą pyragą ir užpilkite ant viršaus. Supjaustykite pyragą ir vaišinkite juo svečius.