Ingredientai
Antis
1 vnt.
Kriaušės
3 vnt.
Obuolių
2 vnt.
Muskato riešutai
1 šaukštelis
Cinamono
1 vnt.
Kardamonas
1 šaukštelis
Druskos, pipirų
1 šaukštelis
Spanguolės
200 g
Alyvuogių aliejus
5 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Visus prieskonius sumaišykite. Ištepkite jais antį ir palikite per naktį marinuoti.
2. Kitą dieną įdėkite antį į iki 220 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir tokioje temperatūroje kepkite 30 minučių.
3. Tada temperatūrą sumažinkite iki 120 C laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.
4. Obuolius ir kriaušes perpjaukite per pusę bei išimkite sėklas.
5. Pamerkite vaisius į cukrų ir pakepkite ant keptuvės, kol įgis šviesiai rudą spalvą.
6. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, sudėkite vaisius į orkaitę su antimi.
7. Iškeptą antį patiekite su keptais obuoliais ir kriaušėmis bei papuoškite spanguolėmis.