Ingredientai

Antis 1 vnt.
Obuolių 2 vnt.
Muskato riešutai 1 šaukštelis
Cinamono 1 vnt.
Kardamonas 1 šaukštelis
Druskos, pipirų 1 šaukštelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Visus prieskonius sumaišykite. Ištepkite jais antį ir palikite per naktį marinuoti.

2. Kitą dieną įdėkite antį į iki 220 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir tokioje temperatūroje kepkite 30 minučių.

3. Tada temperatūrą sumažinkite iki 120 C laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.

4. Obuolius ir kriaušes perpjaukite per pusę bei išimkite sėklas.

5. Pamerkite vaisius į cukrų ir pakepkite ant keptuvės, kol įgis šviesiai rudą spalvą.

6. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, sudėkite vaisius į orkaitę su antimi.

7. Iškeptą antį patiekite su keptais obuoliais ir kriaušėmis bei papuoškite spanguolėmis.