Ingredientai

Aguonos 2 šaukštas
Medus 1 šaukštas
Razinos 3 šaukštas
Lazdyno riešutai 2 šaukštas
Migdolų 2 šaukštas
Porcijos: 6
Be šio patiekalo nebuvo įsivaizduojamas šventinis stalas nė vienuose namuose. Tikėta, kad grūdai simbolizuoja skalsius metus, gerą derlių, medus atneš gerą sveikatą, riešutai suteiks pilnatvę, o spanguolės apsaugos nuo priešų.

Gaminimo eiga

1. Perlines kruopas užmerkite ir palikite per naktį.

2. Aguonas užpilkite šiltu vandeniu ir palikite per naktį.

3. Kruopas virkite pasūdytame vandenyje apie 20-30 minučių.

4. Razinas ir džiovintas spanguoles užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti 20-30 minučių.

5. Kiek atvėsusias perlines kruopas sumaišykite su medumi, nukoštomis aguonomis, razinomis ir spanguolėmis.

6. Riešutus susmulkinkite ir įmaišykite į košę.

7. Patiekite po didelį šaukštą Kūčios įdedant į nedideles ledaines.