Ingredientai
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Virtų ryžių
1.5 stiklinė
Baltas vynas arba vanduo
0.5 stiklinė
Sultinio milteliai
1 šaukštelis
Parmezano sūris
2 šaukštas
Bazilikai (žali)
20 g
Česnako
2 skiltelė
Alyvuogių aliejus
2 šaukštelis
Porcijos: 4
Rizotas su česnakų ir bazilikų padažu – greitai paruošiamas valgis. Tinka prie kepsnio, juo galima pagardinti sriubas arba valgyti kaip atskirą patiekalą.
Gaminimo eiga
1. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite ir maždaug 3 minutes pakaitinkite puode įpylę alyvuogių aliejaus.
2. Sudėkite ryžius ir kepkite dar 3–4 minutes.
3. Supilkite vandenį, įmeskite sultinio kubelį ir užvirkite.
4. Įpilkite baltojo vyno ir troškinkite ant mažos ugnies 15 minučių.
5. Kai pusė skysčio išgaruos, sudėkite česnakų ir bazilikų padažą, dar kelias minutes patroškinkite.
6. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, apibarstykite tarkuotu sūriu.
7. Padažą paruoškite taip: bazilikus sukapokite, česnaką susmulkinkite, sumaišykite visas sudedamąsias dalis.