Ingredientai
Susmulkinto šviežio kopūsto
0.5 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Kalakutienos faršas
800 g
Virtų ryžių
200 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Sultinys
1 l
Grietinės
2 šaukštas
Pomidorų padažo
1 šaukštas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Kopūsto lapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite užpiltus kelias minutes, kad suminkštėtų.
Ryžius sumaišykite su kalakutienos faršu, druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
Dėkite ant kopūstų lapų ir suvyniokite.
Morkas sutarkuokite stambesniais šiaudeliais, supjaustykite griežinėliais svogūnus. Apkepkite svieste, kol svogūnai gražiai pagels.
Balandėlius apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje, sudėkite į puodą su sultiniu, ant viršaus sudėkite morkų ir svogūnų sluoksnį.
Troškinkite apie 30 min., tada įdėkite grietinės ir pomidorų padažo.
Troškinkite dar 5 minutes.