Ingredientai
Kiaušiniai
6 vnt.
Žaliosios citrinos
0.5 vnt.
Kalendros
2 šaukštas
Česnako
1 skiltelė
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
3 šaukštas
Didesnių svogūnų
0.5 šaukštelis
Porcijos: 6
Tiek kasdieniam stalui, tiek šv. Velykų vaišėms puikiai tinka įdaryti kiaušiniai. Šįkart – trynių ir daržovių įdaras. Įdaryti kiaušiniai – puiki stalo puošmena.
Gaminimo eiga
1. Kiaušinius kietai išvirkite.
2. Atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.
3. Trynius sudėkite į dubenį kartu su supjaustytu gerai prinokusiu avokadu, išspaustu česnaku, išspaustomis citrinos sultimis ir prieskoniais. Elektriniu trintuvu viską sutrinkite.
4. Į kiaušinių ir avokadų tyrę sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, smulkiai supjaustytas kalendras ir gerai išmaišykite.
5. Masę sudėkite į kiaušinio baltymų duobutes. Įdarytus kiaušinius – tiesiai ant stalo.