Ingredientai
Baltagūžiai kopūstai
1 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Pomidorų tyrė
3 šaukštas
Miltų
1 šaukštas
Sviestas
2 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Cukraus
0.5 šaukštelis
Lauro lapai
3 vnt.
Daržovių sultinio
0.5 puodelis
„Iki“ pieniškos dešrelės
1 pakelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Kopūstą supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, juos supjaustykite juostelėmis.
Kopūstus sudėkite į puodą, įpilkite vandens taip, kad neapsemtų, bet matytųsi. Įpilkite šlakelį šviežiai spaustų citrinos sulčių. Įberkite cukraus, druskos, įdėkite lauro lapų.
Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
Svogūnus smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę su sviestu ir kepkite kol ims gražiai geltonuoti.
Įberkite miltų, išmaišykite, įdėkite pomidorų tyrės, išmaišykite ir įpilkite sultinio. Virkite kelias minutes.
Svogūnus supilkite ant kopūstų, išmaišykite, suberkite stambesniais griežinėliais pjaustytas dėšreles ir troškinkite dar 20 minučių.