Ingredientai
Bulvių
500 g
Baklažano
600 g
Pjaustyti pomidorai
2 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Jalapeno pipirai
2 vnt.
Pomidorų tyrė
2 šaukštas
Lauro lapai
3 vnt.
Česnako
3 skiltelė
Kapotų svogūno laiškų
5 šakelė
Aliejaus
50 ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Bulves nulupkite ir gana smulkiai supjaustykite.
2. Pomidorams nulupkite žieveles ir gana smulkiai supjaustykite.
3. Svogūnus, paprikas ir jelapeno pipirus labai smulkiai supjaustykite.
4. Česnaką išspauskite, baklažanus supjaustykite vidutinio stambumo gabaliukais.
5. Į pomidorų tyrę įpilkite 3 šaukštus vandens.
6. Į troškinimo puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus, bulves ir baklažanus. Išmaišykite, įdėkite lauro lapus, česnaką ir vis pamaišant kepkite ant mažos ugnies uždengtus dangčiu apie 15 minučių.
7. Suberkite pomidorus, paprikas, pipirus, prieskonius, smulkintus svogūnų laiškus, supilkite pomidorų tyrę.
8. Išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.