Ingredientai
Šokoladinis pyragas, kuriam tereikia vos kelių šaukštų miltų. Drėgnas, purus ir labai skanus. Sodraus skonio šokoladinį pyragą pateikite prie kavos ar arbatos.
Gaminimo eiga
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
* Šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu.
* Šokoladas turėtų ištirpti per 2–4 min. Dėmesio – vanduo neturi virti.
* Kol lydysis šokoladas ir sviestas, ištepkite sviestu 18 cm skersmens kepimo formą.
* Kai šokoladas ir sviestas išsilydys, išimkite dubenį iš indo su karšto vandeniu, suberkite cukrų, išsukite.
* Po vieną sudėkite kiaušinių trynius.
* Supilkite likerį ir išsukite.
* Maišant suberkite miltus ir kepimo miltelius. Gerai išsukite.
* Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos.
* Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus į šokolado masę.
* Supilkite masę į kepimo formą, kepkite 25–30 min.
* Kai iškeps, palikite 5–10 min. pravėsti.
* Ant dar gana šilto pyrago užtarkuokite juodo šokolado.