Ingredientai
Silkių filė
500 g
Didesnių svogūnų
4 vnt.
Vandens
250 ml
Juodoji arbata
1 šaukštelis
Obuolių acto
125 ml
Lauro lapai
2 vnt.
Kadagių uogos
10 vnt.
Kvapieji pipirai
5 vnt.
Juodųjų pipirų
5 vnt.
Gvazdikėliai
5 vnt.
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Sūdytų silkių filė užpilkite pienu taip, kad apsemtų, ir palikite mirkti per naktį.
2. Silkes gerai nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite šiek tiek atvėsti.
4. Į šiltą arbatą sudėkite pipirus, gvazdikėlius, lauro lapus ir kadagio uogas. Palikite kol atvės.
5. Kol arbata vėsta, supjaustykite smulkiais griežinėliais svogūnus, užpilkite obuolių actą. Užpilkite šaltą arbatą su prieskoniais ir išmaišykite.
6. Į sandarų indelį sluoksniuokite svogūnus ir silkės gabaliukus, užpilkite marinatą (jis turi apsemti silkę).
7. Ant viršaus atsargiai paskleiskite aliejų ir uždarykite.
8. Marinuokite šaldytuve 2-3 dienas.