Už receptą dėkojame "Livinn".

Gaminimo eiga

1. Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Palikti 15 min.

2. Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens.

3. Dar kitame - mielės, cukrus ir šiltas vanduo. Palikti 10 min.

4. Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu.

5. Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų. Sumaišyti lėta eiga 30 s. Tada dar greita eiga 1 min. Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.

6. Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45-60 min. Turėtų pakilti dvigubai.

7. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC, kepti 10 min, tada sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 min., kol paruduos. Patikrinti mediniu smeigtuku - tešla turi nelipti.

8. Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 min., tada išimti ir palikti vėsti.

9. Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.

P.S. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti raugu.