Ingredientai
Sausainių
3 pakelis
Sviestas
1 pakelis
Rikotos sūris
400 g
Cukraus
3 šaukštas
Cinamono
0.5 šaukštelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Vyšnių
2 puodelis
Cukraus
5 šaukštas
Porcijos: 10
Trešnes valgyti skanu ir vienas, tačiau jos puikiai tinka ir nekeptam rikotos tortui. Gaivus su traškiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu trešnių saldumu. Viena bėda – paruoštą nekeptą rikotos tortą su trešnėmis reikia porą valandų palaikyti šaldytuve.
Gaminimo eiga
* Išimkite trešnių kauliukus, užpilkite cukrumi ir išmaišykite. Palikite pastovėti.
* Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Sausainių mase išklokite pyrago formos, su nuimamais kraštais, dugną ir kraštus.
* Rikotą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.
* Rikotos masę sudėkite ant sausainių pagrindo.
* Užpilkite trešnes ir dėkite porai valandų į šaldytuvą.