Ingredientai

Sausainių 3 pakelis
Sviestas 1 pakelis
Cukraus 3 šaukštas
Cinamono 0.5 šaukštelis
Vanilinio cukraus 1 šaukštelis
Vyšnių 2 puodelis
Cukraus 5 šaukštas
Porcijos: 10

Trešnes valgyti skanu ir vienas, tačiau jos puikiai tinka ir nekeptam rikotos tortui. Gaivus su traškiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu trešnių saldumu. Viena bėda – paruoštą nekeptą rikotos tortą su trešnėmis reikia porą valandų palaikyti šaldytuve.

Gaminimo eiga

* Išimkite trešnių kauliukus, užpilkite cukrumi ir išmaišykite. Palikite pastovėti.

* Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Sausainių mase išklokite pyrago formos, su nuimamais kraštais, dugną ir kraštus.

* Rikotą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.

* Rikotos masę sudėkite ant sausainių pagrindo.

* Užpilkite trešnes ir dėkite porai valandų į šaldytuvą.