Ingredientai
Burokėliai (marinuoti)
5 vnt.
Krienai
1 vnt.
Lauro lapai
3 vnt.
Kvapieji pipirai
2 vnt.
Juodųjų pipirų
3 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Obuolių acto
4 šaukštas
Cukraus
3 šaukštas
Vandens
2 stiklinė
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Gvazdikėliai
2 vnt.
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į sterilius stiklainius.
2. Morką ir krieno šaknį nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Svogūną supjaustykite griežinėliais.
4. Į puodą supilkite vandenį, actą, druską, cukrų, prieskonius ir suberkite morkas, krienus, svogūną. Užvirkite ir virkite kelias minutes.
5. Marinatą su daržovėmis užpilkite ant burokėlių ir uždenkite. Kai atvės, dėkite į šaldytuvą.
6. Skanauti burokėlius jau galite kitą dieną.